Veiling Rhein-Maas rekent gestegen kosten deels door in tarieven

De gestegen kosten bij Veiling Rhein-Maas worden deels doorberekend in de nieuwe tarieven. Die treden op 1 januari 2023 voor alle verkoopkanalen in werking. Dat zijn de klankbordgroep aanvoerders en de commissie van de handel overeengekomen.

Veiling+Rhein%2DMaas+rekent+gestegen+kosten+deels+door+in+tarieven
© Veiling Rhein-Maas

Om de tariefstijgingen bij Veiling Rhein-Maas wel onder de stijging van de consumentenprijsindex te houden, wordt waar nodig consequenter het principe 'kostenmaker is kostendrager' toegepast. Dit komt onder meer tot uiting in de toekomstig gestaffelde transactiekosten en lagenheffing, meldt Veiling Rhein-Maas.

Vanaf 1 januari 2023 draagt een volledig aanvoerder/lid 2,6 procent van de omzet af. Dat was dit jaar 2,4 procent. Voor zowel contractzender A als contractzender B en C stijgt de provisie met 0,3 procent. De provisie komt daarmee respectievelijk uit op 5,7 procent, 7,2 procent en 9,2 procent van de omzet. Ook bijkomende veilingkosten stijgen.

Naast een stijging van de tarieven wordt een deel van de gestegen kosten bij Veiling Rhein-Maas gecompenseerd door maatregelen bij de veiling, waaronder verdere optimalisaties en het gebruik van extra synergie-effecten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer