Veiling Rhein-Maas ziet onzekere marktsituatie in productomzet

Veiling Rhein-Maas heeft het derde kwartaal afgesloten met een productomzet van 323 miljoen euro. Daarmee presteert de organisatie onder het niveau van één jaar eerder. Volgens directeuren Günther Esser en Cees Hoekstra heeft dat alles te maken met de algemene marktsituatie en onzekerheid bij tuinders.

Veiling+Rhein%2DMaas+ziet+onzekere+marktsituatie+in+productomzet
© Veiling Rhein-Maas

De marktsituatie voor snijbloemen werd in juli vooral bepaald door de hoge temperaturen en droogte, die ook de beschikbare aantallen hebben beïnvloed. In augustus en september werden in de categorie snijbloemen wel weer positieve resultaten geboekt, constateert Veiling Rhein-Maas. Bij potplanten was op de veiling in september een terughoudende vraag naar outdoorproducten zichtbaar.

Ook de onvoorspelbare ontwikkeling van de energieprijzen heeft effect gehad op het resultaat van Veiling Rhein-Maas. Hierdoor hebben verschillende aanvoerders de productie van energie-intensieve producten voor dit winterseizoen deels opgeschort. Ook meldt het management van Veiling Rhein-maas dat enkele potplantenbedrijven hun gehele bedrijfsvoering door de hoge energiekosten hebben moeten beëindigen.

De combinatie van een lagere aanvoer en lichte terughoudendheid om in te kopen, zorgen ervoor dat de productomzet lager ligt dan in het derde kwartaal van afgelopen twee jaar. Wel stellen Esser en Hoekstra aan dat de cijfers op schema liggen voor 2022. 'We bevinden ons in een onzekere situatie, omdat niet duidelijk is wat ons te wachten staat. Maar we zijn ervan overtuigd dat we deze uitdagingen met succes kunnen blijven aangaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer