Sterke verkoopweek Moederdag veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas heeft wat omzet betreft de sterkste verkoopweek van dit jaar geboekt voorafgaand aan Moederdag. Al werd het hoge prijsniveau van een jaar eerder niet gehaald. Wel hebben snijbloemen een constant prijsniveau met een hogere productbeschikbaarheid.

Sterke+verkoopweek+Moederdag+veiling+Rhein%2DMaas
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas realiseerde naar eigen zeggen een tevredenstellende Moederdagweek. Het belang van Moederdag blijft voor alle verkoopkanalen onverminderd groot. De sterkste verkoopdagen waren maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 mei.

Klanten waren over het algemeen tevreden met het grote aanbod, het brede assortiment en het reële prijsniveau. Bij de Klokservice was er meer vraag van klanten naar kant-en-klare producten, omdat personele uitdagingen een grote rol speelden.


Eustoma

Op de veilingklok waren bij de snijbloemen vooral Eustoma, boeketten, arrangementen en pioenrozen erg populair bij klanten. Bij de potplanten was er erg veel vraag naar terrasplanten, hangpotten en -manden, orchideeën en schalen en arrangementen van hoge kwaliteit. De deelname van de klanten aan Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop blijft zeer hoog.

De webshop blijft zich volgens de veiling positief ontwikkelen, steeds meer klanten gebruiken deze als aanvullend inkoopkanaal. Ook Klokservice kon een grotere vraag dan in het voorgaande jaar noteren, zowel voor kamerplanten alsook voor snijbloemen. Wel heerst er momenteel enige onzekerheid bij zowel klanten als aanvoerders over de gevolgen van de huidige politieke situatie en de stijging van de kosten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer