FrieslandCampina verwacht alle melk te plaatsen, ondanks staking in Marum

Een deel van de vakbondsleden van CNV en FNV begon vanmorgen om 6 uur met een 24-uursstaking op de kaasfabriek van Royal FrieslandCampina in het Groningse Marum. De staking heeft vooralsnog geen effect op de rijdende melkontvangst.

FrieslandCampina+verwacht+alle+melk+te+plaatsen%2C+ondanks+staking+in+Marum
© Arie Meijer

Alle melk wordt bij melkveehouders opgehaald. Ook wordt hard gewerkt om de levering van producten door te laten gaan om de impact van de stakingsactie zoveel mogelijk te beperken, geeft een woordvoerder van FrieslandCampina aan.

De vakbondsleden willen met de staking zorgen voor economische schade bij FrieslandCampina. Op die manier hopen ze een beter loonbod af te dwingen. In Marum komen dagelijks zo'n veertig vrachtwagens aan met een volume van in totaal meer dan 1 miljoen liter melk.

De woordvoerder van FrieslandCampina stelt dat er vooralsnog geen problemen zijn. 'Vanzelfsprekend is de verstoring van de supplychain kostbaar en richten de acties helaas economische schade aan de onderneming aan.'

Voor woensdag is een staking aangekondigd in Noordwijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer