Insecticide Closer nu ook te gebruiken in bedekte slateelt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) heeft ingestemd met de etiketuitbreiding van het middel Closer voor de bedekte teelt van sla, spinazie, boomkwekerijgewassen en de veredeling en zaadteelt.

Insecticide+Closer+nu+ook+te+gebruiken+in+bedekte+slateelt
© Job Hiddink

Het gewasbeschermingsmiddel Closer is voor de bedekte slateelt een effectief middel tegen bladluis. De reacties op de etiketuitbreiding zijn daarom positief. 'Als het Ctgb niet had ingestemd met deze etiketuitbreiding, dan was bladluis een heel groot knelpunt geworden in de bedekte slateelt', aldus Chris Noordam, lid van de ondernemersgroep Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland en zelf ook bladgewassenteler.

De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen Corteva Agriscience en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket van Glastuinbouw Nederland. De kosten zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen. Dit fonds wordt gefinancierd vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het bedrijfsleven.


Omdat de aanvraag is beoordeeld volgens het artikel 51 EG 1107/2009 is voor de toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Daarom wordt aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van Closer in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer