Ctgb laat twee nieuwe groeiregulatoren toe en wijzigt acht middelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de decembervergadering besloten tot de toelating van twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast wordt de toelating voor acht middelen uitgebreid en is de toelating van het fungicide Dagonis gewijzigd.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+groeiregulatoren+toe+en+wijzigt+acht+middelen
© Nieuwe Oogst

Belcocel 400 is een groeiregulator die mag worden ingezet in de granen winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, rogge, triticale en spelt. Het andere nieuwe middel Brevis wordt ook als groeiregulator toegelaten, maar dan voor gebruik in de appel- en perenteelt.

De toelating van het herbicide Titus wordt uitgebreid als kleine toepassing in de teelt van onder meer diverse snijbloemen, potplanten en boomkwekerijgewassen. De groeiregulator Moddus mag nu ook worden gebruikt met kleine toepassingen in teelten van diverse bonensoorten en groenbemesters. De toepassing van het onkruidbestrijdingsmiddel Fusilade wordt uitgebreid voor veel akkerbouwgewassen. Voor sommige teelten wordt de toelating gewijzigd of vervalt deze.


Uitbreiding fungiciden

Het fungicide Proplant mag nu ook als kleine toepassing worden ingezet in diverse groenteteelten, bolgewassen en boomkwekerijgewassen. Voor de schimmelbestrijder Serenade wordt de 'werkzaamheid aannemelijk tegen' uitgebreid met de volgende ziektes: roest, verwelkingsziekte, ringvlekkenziekte en taksterfte bij coniferen.


De toelating van het fungicide Takumi wordt uitgebreid met kleine toepassingen in potplanten, boomkwekerijgewassen en vruchtbomen. De toepassing van het insectenbestrijdingsmiddel Closer wordt uitgebreid als kleine toepassing in de bedekte teelt van sla (baby leaves uitgezonderd), spinazie, boomkwekerijgewassen en veredeling en zaadteelt.


Schimmelbestrijder

De toepassing van de schimmelbestrijder Pergado wordt uitgebreid met de bedekte teelt van radijs. Het fungicide Dagonis mag vanaf nu in de aardbeienteelt vanaf de stolonvorming (fase BBCH 40) worden toegepast.

Voor toepassing in de teelt van bloemkoolachtigen is de volgende zin op het wettelijk gebruiksvoorschrift teruggeplaatst: Om zoogdieren te beschermen is het uitsluitend toegestaan Dagonis te gebruiken vanaf de fase dat bloemen zichtbaar worden en de bloeistengel begint te strekken (fase BBCH 51).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer