Directeur Cosun geeft visie op perspectief Nederlandse akkerbouwsector

CEO Hans Meeuwis van Royal Cosun komt donderdagavond 20 april als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven aan het woord in een webinar over het perspectief van de Nederlandse akkerbouw.

Directeur+Cosun+geeft+visie+op+perspectief+Nederlandse+akkerbouwsector
© Cosun

Aanleiding voor het webinar is de presentatie van de perspectiefnota ‘Ruimte voor de Nieuwe Akker’. Daarin schetst BO Akkerbouw de zeven richtingen voor het perspectief van de sector in Nederland en ook de fundamenten die nodig zijn om voor alle ketenpartijen een goed verdienmodel te garanderen.

Meeuwis geeft als directeur van een grote landbouwcoöperatie aan wat het belang is van de akkerbouwsector voor een onderneming als Cosun. Verder gaat hij in op de kansen van de eiwittransitie in Nederland, de mogelijkheden van biobased materialen, de meerwaarde van de circulaire samenleving en het toepassen van de biodiversiteitsmonitor.

André Hoogendijk (directeur BO Akkerbouw), Pieter Grinwis (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en Tineke de Vries (voorzitter LTO Akkerbouw en Vollegrondsgroente) geven ook hun toelichting op de perspectiefnota voor de Nederlandse akkerbouw. Zij gaan onder meer in op het belang van samenwerking in de sector, maar ook met andere partijen in de maatschappij. De rol van de overheid wordt eveneens besproken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer