Volgende campagne ook bieten laden met muis in het Noorden

Cosun Beet Company heeft besloten om vanaf de komende campagne ook in het noorden van Nederland bieten te laden met een muis. Het betreft de regio's Noord-Overijssel en Zuid-Drenthe.

Volgende+campagne+ook+bieten+laden+met+muis+in+het+Noorden
© Job Hiddink

De bietenfabrikant is tot dit besluit gekomen vanwege de sterk gestegen kosten van bietentransport de afgelopen jaren. Cosun Beet Company verwacht dat deze kostenstijging de komende jaren zal doorzetten.


Daarnaast nemen de kosten van de afzet van bietengrond toe en wordt de druk om duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren groter, ook vanuit afnemers. Het concern kondigt aan de komende jaren te onderzoeken of ook in andere gebieden kan worden overgestapt op de bietenmuis.Verder wijst Cosun Beet Company telers in haar update opnieuw op het tijdig opruimen van bietenrestanten. Dit met als doel vergelingsziekte vroeg in het seizoen te beperken. IRS adviseert achtergebleven bieten en koppen die weer uitlopen in percelen te bestrijden om verspreiding van vergelingsziekte te reduceren. Ook raadt het bieteninstituut aan tijdig restanten van bietenhopen op te ruimen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer