Eierprijzen boerderijwinkel stijgen minder hard

De prijzen van eieren in boerderijwinkels stijgt minder snel dan in supermarkten. Dat blijkt uit de Prijsscan Eieren April 2023 van Lekkerder bij de Boer.

Eierprijzen+boerderijwinkel+stijgen+minder+hard
© Twan Wiermans

Lekkerder bij de Boer vergelijkt de prijzen van de eigen prijsscan met cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit de CBS-cijfers blijkt dat eieren in februari 26,3 procent duurder waren in de supermarkt dan een jaar geleden.

Uit de prijsscan van Lekkerder bij de Boer van april 2023 blijkt dat eieren bij hun boeren in dezelfde periode met 12,2 procent stegen. De prijsscan is een weergave van de prijsontwikkeling onder 186 boerderijwinkels en stalletjes die zijn aangesloten bij deze organisatie.Uit de prijsscan blijkt verder dat gangbare eieren in april 2023 bij de boer gemiddeld 2,61 euro per doos van tien kosten. Biologische eieren kosten 3,38 euro. Gangbare eieren hadden te maken met een prijsstijging van 13,7 procent en biologische eieren zijn 10,3 procent in prijs gestegen. Een doos van tien eieren kost bij de boer op dit moment gemiddeld 2,61 euro. Supermarkt Albert Heijn rekent voor tien eieren 4,10 euro en Jumbo 4,43 euro.


Prijsverwachting

Boerderijverkooppunten hebben verschillende verwachtingen van de prijs van eieren voor de komende maanden. Sommige verkopers verwachten dat de prijzen gelijk blijven of iets stijgen, terwijl anderen hopen op dalingen. Verder geven zij aan dat verschillende factoren een effect op de prijs hebben, zoals de kosten van het voer, de lonen en de verpakkings- en transportkosten. Ze geven aan dat de prijzen afhankelijk zijn van de inkoopprijzen die collega-boeren hanteren en dat sommigen de prijzen willen verhogen om hun winstmarge te behouden.

Over het algemeen lijkt de rode draad te zijn dat de prijzen van eieren blijven fluctueren. De meeste verkopers van eieren houden rekening met een geringe prijsstijging in de nabije toekomst, maar er is geen eenduidige verwachting onder de verkooppunten.

Lekkerder bij de Boer is een onlineplatform waarop consumenten verkooppunten kunnen vinden waar ze producten van de boer kunnen kopen. Er zijn bijna tweeduizend boerderijverkooppunten vindbaar via de lekkerder.nl en de app. Maandelijks maken meer dan 150.000 mensen gebruik van het platform. Naast eieren zijn hier ook groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en andere lokale producten te koop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer