Kistenmachine ondervangt personeelstekort bij kwekerij Schreurs

'Ik denk dat de bezoekers het een interessante bezienswaardigheid vinden', zegt Noël Knops van kwekerij Schreurs uit Limburgse Sevenum over de kistenmachine. Het bedrijf toont deze komend weekend tijdens Kom in de Kas 2023.

De machine waarmee de kisten met opgekweekte ijsbergslaplanten worden opgepakt, is speciaal daarvoor ontwikkeld. Na het opladen, vertrekken de kisten per vrachtwagen naar een vollegrondsgroenteteler. Die zet de planten vervolgens uit in het veld. 'Het grootste probleem voor onze sector is de arbeidsbehoefte. Het is vooral lastig om mensen te vinden die feeling hebben met het product. Gelukkig werken we hier veel met machines, zoals deze', weet Knops.

Plantenkwekerij Schreurs zet zondag 2 april haar deuren open ter gelegenheid van Kom in de Kas 2023. Naast Schreurs zijn in de regio Horst aan de Maas-Venlo ook acht andere bedrijven te bezichtigen. 'We laten de bezoekers het proces van dichtbij zien. Van het zaaien van de groenteplanten, tot het klaarmaken voor transport naar klanten.'


Perspotten en trayplanten

'Wij zijn gespecialiseerd in de opkweek van perspotten en trayplanten voor de vollegrond', meldt Knops. 'Onder 11 hectare glas zorgen we per seizoen voor ongeveer twee miljoen kisten productie. Onze klanten zijn vollegrondsgroentetelers in voornamelijk Nederland en Duitsland.'

Als opkweker van groenteplanten moet je flexibel zijn. 'Wij kweken in de kas, maar onze klanten buiten. Zij zijn daardoor meer afhankelijk van het weer. Wij moeten daar op inspelen door op het laatste moment onze planning te veranderen of een partij juist eerder te brengen als daar vraag naar is. In goed overleg met de klanten lukt dat vaak wel', aldus Knops.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer