Veel vragen over energieprobleem tijdens Kom in de Kas

Het glastuinbouwevenement Kom in de Kas heeft afgelopen weekend bijna 100.000 bezoekers naar kwekerijen in het hele land getrokken. In het Overijsselse IJsselmuiden kregen ondernemers vooral veel vragen over het personeelstekort en de hoge energieprijzen.

Paul Kaashoek teelt in de Koekoekspolder rode en gele paprika's. Behalve de traditionele vragen over de groei van paprika's waren bezoekers tijdens Kom in de Kas ook geïnteresseerd in actuele onderwerpen. 'Je ziet dat consumenten steeds meer willen weten over het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de kas. En energie is natuurlijk een issue. Als je bezoekers rustig uitlegt hoe de hoge energieprijzen doorwerken in onze bedrijfsvoering, dan snappen ze dat. Volgens mij zijn ze dan ook best bereid om iets meer te betalen voor een paprika uit eigen land', zegt Kaashoek.

Bij de stand van VZM Uitzendgroep kreeg accountmanager Sjors Temme vooral veel vragen over het personeelsgebrek in de glastuinbouw. 'Vrijwel elke sector heeft te maken met het vinden van voldoende handen om het werk goed rond te krijgen. Voor jongeren is het werk in de kassen blijkbaar nog steeds niet echt aantrekkelijk. Maar gelukkig konden we net een groep vrouwen uit Oekraïne meteen inschrijven. Die gaan maandag meteen aan de slag', zegt Temme.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer