Rijk Zwaan treft schikking met Italiaans zaadbedrijf

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft een schikking getroffen met een Italiaans zaadbedrijf in een langlopend proces dat diende voor de rechter in Italië. Er is overeenstemming bereikt over alle civiele aspecten van de rechtszaak.

Rijk+Zwaan+treft+schikking+met+Italiaans+zaadbedrijf
© Rijk Zwaan

Volgens het groenteveredelingsbedrijf uit het Zuid-Hollandse De Lier zou het Italiaanse zaadbedrijf kwekersrechtelijk beschermde zaden van slasoorten van Rijk Zwaan hebben vermeerderd en op de markt hebben gebracht. 'Voor de verduurzaming van de groentesector is het belangrijk dat veredelingsbedrijven worden beloond voor hun investeringen', aldus Rijk Zwaan.

Het stelsel van het kwekersrecht is daar volgens Rijk Zwaan een voorbeeld van. 'Naleving van het kwekersrecht is essentieel om een gelijk speelveld te behouden en oneerlijke concurrentie tussen plantenkwekers te voorkomen', geeft het groenteveredelingsbedrijf in een persbericht aan. 'Tegelijkertijd garandeert dit een continue stroom van verbeterde rassen. Dit omdat het kwekersrecht veredelaars de mogelijkheid geeft om een beschermd ras te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe rassen.'

Verder is het kwekersrecht volgens Rijk Zwaan een manier om een passend rendement op de investeringen te behalen. 'Wij investeren ongeveer 30 procent van onze omzet immers weer in onderzoek en ontwikkeling', besluit de organisatie.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer