Rijk Zwaan wint Innovation Award op Fruit Logistica

Het paprikamerk Tatayoyo van Rijk Zwaan uit het Zuid-Hollandse De Lier heeft op de Fruit Logistica in Berlijn de Innovation Award gewonnen. Ruim een kwart van de bezoekers die een stem uitbracht, kon de smaak waarderen.

Rijk+Zwaan+wint+Innovation+Award+op+Fruit+Logistica
© Rijk Zwaan

Het kruisen van verschillende variëteiten om de eerste commerciële versie van Tatayoyo op de markt te brengen, heeft volgens Heleen van Rijn-Wassenaar van Rijk Zwaan ruim tien jaar geduurd. 'Al vanaf het begin is het doel om een paprika te kweken die niet alleen zoet is, maar ook hartig en aromatisch smaakt. Het winnen van deze prijs is een mooie erkenning van onze samenwerking met klanten en ketenpartners.'De teelt van de snackpaprika van Rijk Zwaan is mogelijk in zowel hightech als mid- of lowtech kassen, waarmee het bedrijf wil voldoen aan de vraag naar jaarronde productie. 'We streven ernaar producten aan te bieden die de markt vooruithelpen door waarde toe te voegen voor telers, ketenpartners, retailers en consumenten.'


Volgens Van Rijn-Wassenaar zijn telers en retailers in Noord-Amerika inmiddels begonnen met de introductie van de snackpaprika. Rijk Zwaan is het eerste bedrijf dat de Innovation Award op de Fruit Logistica voor de derde keer wint. Het bedrijf uit Zuid-Holland nam de prijs in 2006 in ontvangst voor het product Salanova en in 2017 voor KnoxTM.


Guacamole van broccoli

De zilveren bokaal ging ook naar een Nederlandse inzending: het concept Ideal Melons van Syngenta Seeds. Met de technologie wordt het mogelijk elke stap in het teeltproces nauwkeurig te monitoren. Anecoop uit Spanje kwam terecht op de derde plaats. Zij introduceerde een guacamole-dipsaus waarin broccoli is verwerkt. Dat resulteerde in een daling van ruim 50 procent in de CO2-voetafdruk van het bedrijf.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer