Fendt toont trekker die rijdt op waterstof

Trekkerfabrikant Fendt presenteerde onlangs in het Duitse Straubing zijn eerste waterstoftrekker.

Fendt+toont+trekker+die+rijdt+op+waterstof
© Fendt

Fendt neemt samen met anderen deel aan het project H2Agrar dat draait in Nedersaksen. Daarbij wordt het gebruik van waterstof in de landbouw onderzocht, net als de benodigde infrastructuur voor toelevering en opslag.

Fendt maakte al meerdere prototypes en levert voor dat project twee prototypes van de eerste generatie. Deze gaan draaien op proefboerderijen in Haren in Emsland. Deze gemeente ligt maar een paar kilometer over de Nederlandse grens met Duitsland. De trekkers met het uiterlijk van een nieuwe 700-serie vallen op door vijf grote zwarte gasflessen op het dak van de cabine.

Het project won in 2022 al de DLG Agrifuture Concept Award. Walter Wagner, managing director voor research & development bij Agco en Fendt, geeft aan dat hij inzet op waterstofaandrijving omdat hij een volledig elektrische aandrijving geen alternatief vindt voor de motoren die zwaardere trekkers op dit moment nog gebruiken.


De eerste waterstoftrekker van Fendt.
De eerste waterstoftrekker van Fendt. © Fendt

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer