Melktankproducent Packo Cooling failliet

Het Belgische Packo Cooling is failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank in het Belgisch Zedelgem, waar de melktankproducent ook was gevestigd. De kans dat het bedrijf wordt overgenomen, is klein.

Melktankproducent+Packo+Cooling+failliet
© Eigen Foto

Het bedrijf stopt per direct, waardoor zo'n tachtig werknemers hun baan verliezen. De oorzaak van het faillissement komt door tegenslagen, zoals de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Het bedrijf zat overigens al langer in zwaar weer, begin 2022 werd een crisismanager aangesteld. Toen werkte het bedrijf nog samen met de Britse melkmachineproducent Fullwood. Het Nederlandse JOZ nam vorig jaar Fullwood over.


Aanvankelijk zou er sprake van zijn dat JOZ ook Packo Cooling zou overnemen, maar dat ging niet door. Dit had ook gevolgen voor Packo, omdat veel melkveehouders bij de koop van een nieuw melksysteem ook een nieuwe koeltank kopen.


Omdat 30 procent van de in Zedelgem geproduceerde koeltanks bestemd was voor de Russische markt, had de oorlog in Oekraïne ook effect op de afzet. Daarbij komt dat de stikstofcrisis in Nederland en België melkveehouders afwachtend maakt om te investeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer