JOZ neemt Fullwood over

JOZ heeft Fullwood Milking gekocht van de Nederlandse aandeelhouder Pindustry. Fullwood maakt melkrobots en melkstallen met alle diensten die daarbij horen. JOZ is producent van mestschuiven en mestverwerkingstechniek met het hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Westwoud.

JOZ+neemt+Fullwood+over
© Fullwood Packo

Fullwood, met een hoofdkantoor en productielocatie in het Verenigd Koninkrijk, is met een dealer- en agentuurnetwerk actief in tachtig landen in melkrobots en melktechniek. Het bedrijf was sinds 2015 eigendom van het Nederlandse Pindustry uit het Utrechtse Vleuten.


Fullwood liet begin april al weten in de verkoop te staan en te zoeken naar een nieuwe partner. Dit is dus JOZ geworden dat de groeiambities waar kan maken dankzij aandeelhouder Rabo Investments. Die nam sinds 2019 een meerderheidsbelang in JOZ. Onder die drijvende kracht kwam bijvoorbeeld ook de JOZ Gazoo Stikstofkraker op de markt.


Automatiseringskracht samenbrengen

Arend Kuperus, CEO van JOZ is trots: 'Zowel JOZ als Fullwood is een organisatie met een decennialange geschiedenis. We hebben hetzelfde DNA. Door de innovatie- en automatiseringskracht samen te brengen, zijn we klaar voor de toekomst.'

Dat beaamt Roel Nizet namens Fullwood-aandeelhouder Pindustry. 'Met deze stap gaan Fullwood en zijn medewerkers een bestendige, nieuwe fase in onder de vleugels van JOZ. Door de krachten te bundelen, staat er straks een sterk, hoogtechnologisch dairy bedrijf met een compleet productaanbod.'


Geen Packo Cooling

De Fullwood-kantoren blijven gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. De organisatie gaat door met de huidige dienstverlening en het dealernetwerk blijft in stand. Alle medewerkers gaan mee. Zowel vakbonden als medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de overname. Packo Cooling, dat onderdeel uitmaakte van de Fullwood Packo Groep hoort niet bij de overname en gaat dus niet naar JOZ. Deze bedrijfstak blijft ongewijzigd bij aandeelhouder Pindustry.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer