LTO: fiscale hobbels mogen deelname stoppersregeling niet beperken

Boerenbelangenorganisatie LTO Nederland vindt dat agrarisch ondernemers die overwegen mee te doen aan vrijwillige beëindigingsregelingen, op financieel en fiscaal gebied maximaal gefaciliteerd moeten worden.

LTO%3A+fiscale+hobbels+mogen+deelname+stoppersregeling+niet+beperken
© Twan Wiermans

LTO heeft, in samenwerking met de accountantsorganisatie VLB, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Financiën diverse fiscale knelpunten en oplossingen aangereikt. In een recente brief schrijven de ministeries dat zij zoeken naar uitvoerbare mogelijkheden, maar waarschuwen alvast dat gerichte fiscale maatregelen vanwege staatssteun vaak niet mogelijk zijn.

Het wegnemen van de fiscale belemmeringen bij vrijwillige deelname aan de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV) en LBV+ was een van de dringende aanbevelingen van Johan Remkes vorig jaar. Ook kreeg afgelopen najaar een motie van het CDA, CU en SGP brede steun in de Tweede Kamer. Hierin roepen de partijen op samen met de agrarische sector de fiscale belemmeringen die komen kijken bij de beëindigingsregelingen in beeld te brengen en passende oplossingen te zoeken.

De vrijwillige deelname aan een beëindigingsregeling wordt niet alleen bepaald door de voorwaarden en de financiële vergoedingen. Het zijn vooral ook de fiscale afrekening en herinvesteringsmogelijkheden. Het overheersende sentiment is dat de overheid met de ene hand geeft en met de andere hand via de fiscaliteit neemt. LTO wil daarom opnieuw in gesprek met beide ministeries om te zorgen dat er een passend fiscaal kader komt voor de vrijwillige beëindigingsregelingen die in april worden verwacht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer