LTO in het geweer tegen publicatie dieraantallen en bedrijfsadressen

Boerenbelangenbehartiger LTO Nederland maakt bezwaar aan tegen het voornemen van de rijksoverheid om drie WOO-verzoeken (Wet open overheid) te honoreren. Het gaat om dieraantallen en bedrijfsadressen van alle veehouders in Nederland.

LTO+in+het+geweer+tegen+publicatie+dieraantallen+en+bedrijfsadressen
© Burt Sytsma

Deze week werd bekend dat de overheid aan de verzoeken wil voldoen. Volgens LTO is het publiceren van deze informatie 'volstrekt disproportioneel' en vormt dit een vergaande inbreuk in de levenssfeer van veehouders en hun gezinnen. Het bedrijf is immers meestal ook het woonadres van het boerengezin.

LTO Nederland zal mede namens LLTB, ZLTO en LTO Noord een bezwaarschrift indienen tegen publicatie van deze gegevens. Daarnaast roept de belangenbehartiger boeren op om zelf de opgestelde standaardzienswijze in te vullen en in te dienen. Deze wordt dinsdag 21 februari onder alle LTO-leden verspreid. Een zienswijze indienen kan tot dinsdag 28 februari.


LTO laat zich juridisch bijstaan om te bezien welke andere mogelijkheden voorhanden zijn in het geval dat de zienswijzen worden afgewezen. Als de bezwaren niet gegrond worden verklaard, volgt openbaarmaking van de bedrijfsadressen in april.

De drie WOO-verzoeken vragen om de Gecombineerde opgave van alle agrarische ondernemingen in Nederland, de Landbouwtelling 2021 (specifiek de Basiskaart Agrarische Bedrijfssituatie) en een overzicht van alle agrarische ondernemingen in de provincie Gelderland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer