Boternotering voor het eerst sinds lange tijd stabiel

De boternotering van ZuivelNL daalt voor het eerst sinds eind september niet meer. In week 5 staat de notering stabiel op 430 euro per 100 kilo.

Boternotering+voor+het+eerst+sinds+lange+tijd+stabiel
© Twan Wiermans

Sinds week 39 van vorig jaar is deze belangrijke indicator voor de markt in een dalende lijn terechtgekomen na eerst enkele maanden boven de 700 euro genoteerd te hebben. Ook de andere noteringen van ZuivelNL daalden in deze periode.

De andere noteringen van ZuivelNL zakken deze week wel verder. Zo verliest de notering voor vollemelkpoeder 10 euro en komt uit op 335 euro. De notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden levert ook 10 euro in en noteert deze week 240 euro. Mageremelkpoeder voor diervoeders volgt deze trend, daalt ook 10 euro en komt uit op 226 euro.De notering voor weipoeder tenslotte levert 5 euro in en komt uit op 67 euro. Dat is erg laag; zowel in 2021 als in 2022 kwam de notering van weipoeder niet onder de 80 euro terecht. Alleen de noteringen van verse boter en vollemelkpoeder staan hoger dan in dezelfde week in 2021. De andere noteringen staan in dezelfde week in 2021 en 2022 lager.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer