Drie Nederlandse bedrijven strijden mee om Fruit Logistica Innovation Award

Koppert Cress, Rijk Zwaan en Syngenta Seeds zijn drie van de tien bedrijven die zijn genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan een Europees bedrijf dat erboven uitspringt als het gaat om vindingrijkheid.

Drie+Nederlandse+bedrijven+strijden+mee+om+Fruit+Logistica+Innovation+Award
© Job Hiddink

Rijk Zwaan is genomineerd met het merk Tatayoyo. Dit zijn paprika's met een uitgesproken en sterke smaak. 'De paprika's bevinden zich qua grootte tussen blok- en snackpaprika's in. De mix van smaken die wordt ervaren bij het consumeren van de Tatayoyo-paprika lijkt op de fruitige tonen die kenmerkend zijn voor wilde rassen', beschrijft de jury van de Fruit Logistica Innovation Award.

Syngenta Seeds heeft een nominatie in de wacht gesleept met het concept 'Ideal Melonds'. Deze technologie maakt het mogelijk om elke stap in het teeltproces nauwkeurig te monitoren. 'Ongeacht regio of seizoen maakt Syngenta het met deze innovatie mogelijk om 52 weken per jaar meloenen te telen. Het is een oplossing voor het wereldwijde voedselvraagstuk', aldus de jury.


Nederlandse vanille

Het laatste Nederlandse bedrijf dat in de strijd is voor de Fruit Logistica Innovation Award, is Koppert Cress, met een exclusief assortiment Nederlandse vanille van de variëteit Planifolia. Dit is een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen vormt. 'In principe wordt het op dezelfde manier gekweekt als de zwarte variëteit. Maar doordat veel later wordt geoogst, is de smaak anders', schrijft de jury.

Naast deze drie Nederlandse bedrijven, dingen ook bedrijven uit onder meer Italië, Duitsland en Hongarije mee voor de innovatieprijs. De winnaar wordt vrijdag 10 februari op de Fruit Logistica in Berlijn bekendgemaakt.


Webinar Telen met data: dit zijn de laatste ontwikkelingen

In de land- en tuinbouw wordt steeds meer gewerkt met digitale tools. Harde data helpen boeren en tuinders betere beslissingen te nemen. Maar sluiten oplossingen aan bij de praktijk, welke oplossingen zitten in de pijplijn en welke valkuilen komen we als sector tegen? In dit webinar van Nieuwe Oogst en Bayer gaan verschillende experts in op deze vragen. Aanmelden kan hier: Telen met data: dit zijn de laatste ontwikkelingen, 25 januari van 19.30 tot 20.30 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer