Robots inspecteren kwaliteit op Fruit Logistica

Wageningen University & Research is met diverse fruit-experts aanwezig tijdens de internationale beurs Fruit Logistica in Berlijn. Janneke de Kramer vertelt over nieuwe robots die helpen bij de kwaliteitsinspectie.

Robots+inspecteren+kwaliteit+op+Fruit+Logistica
© Han Reindsen

De beurs trekt geïnteresseerden uit alle windstreken, letterlijk van Afghanistan tot aan Zimbabwe. Genoeg kansen voor WUR-experts om te laten zien wat Wageningse oplossingen kunnen betekenen voor bedrijven in de wereldwijde fruithandel.

Tijdens Fruit Logistica is er een demo van de High speed 3D Inspector. Met dit apparaat kan een fruitteler afwijkingen opsporen bij voedingsproducten door met camera’s op hoge snelheid 360 graden scans te maken. Deze camera’s zijn goedkoper dan dure laserscanners en geschikt voor veel producten.

Bewaartemperatuur

Expert Mathijs Montsma laat zien hoe de kwaliteit van vers fruit optimaal gehouden kan worden en op een duurzame manier en zonder verliezen bij de consument terechtkomt. Dat is niet alleen afhankelijk van de bewaartemperatuur. Ook de juiste verpakking (of juist geen verpakking) zijn belangrijke factoren.

Tijdens Fruit Logistica kunnen bezoekers een deel van deze innovaties zelf zien, zoals dynamisch verpakkingsmateriaal dat de luchtdoorlaatbaarheid kan aanpassen aan de variabele omstandigheden in de opslag. Ook laten experts met behulp van robots en sensoren zien hoe de kwaliteit van vers fruit objectief en snel kan worden gemeten.

De fruitbeurs in Berlijn duurt van woensdag 6 februari tot en met vrijdag 8 februari.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  31° / 15°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
Meer weer