Zuivelproductie en -import Mexico groeit door in 2023

Zuivel is hip in Mexico. De productie en import ervan zal in 2023 doorgroeien, meldt het ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten (USDA). Zo wordt een groei van 2 procent in de kaasconsumptie verwacht, waarvan een behoorlijk deel uit Nederland afkomstig is.

Zuivelproductie+en+%2Dimport+Mexico+groeit+door+in+2023
© Pixabay

Van de import van babyvoeding komt 43 procent uit ons land, meldt Agroberichten buitenland op basis van een USDA-rapport. Ondanks hoge inflatie en voerprijzen blijven Mexicaanse melkveehouders investeren in technologie, genetica en management.

Dat leidt tot een verwachte stijging van de melkproductie met 2 procent in 2023. Ook de melkconsumptie zal komend jaar naar verwachting groeien met 2 procent . Melk blijft in 2023 het tweede belangrijkste dierlijke product qua productie- en consumptiewaarde, na rundvlees.


Nieuwe producten

De toenemende vraag naar melkproducten wordt mede gedreven door de vraag naar nieuwe producten en comfortfoodproducten. Dat laatste zijn producten waar mensen een goed gevoel van krijgen, zoals gebak en bakkerijproducten. Het gemiddelde Mexicaanse huishouden besteedt ongeveer 14,45 dollar, zo'n 13,60 euro per maand aan zuivelproducten. In de afgelopen twintig jaar voldeed de binnenlandse melkproductie aan ongeveer 75 procent van de binnenlandse vraag.

De import en export van melk zal in 2023 naar verwachting echter zo'n 8 procent stijgen. Terwijl de kaasconsumptie met 2 procent stijgt, neemt de kaasproductie met 1 procent toe. De invoer van kaas zal naar verwachting met 7 procent groeien tot een totaal van 160.000 ton in 2023.

80 procent van de invoer van kaas wordt geleverd door de Verenigde Staten. Nederland komt met 6 procent op de tweede plaats. Zo'n 60 procent van de kaasimport gaat naar hotels en restaurants, de overige 40 procent gaat naar de detailhandel.


Babyvoeding

Mexico produceert ongeveer 170.000 ton zuigelingenvoeding, waarvan 35 procent wordt geëxporteerd. In 2021 importeerde het 8.582 ton zuigelingenvoeding. Ongeveer 43 procent van deze invoer kwam uit Nederland, waarmee Nederland de belangrijkste importpartner van Mexico is voor zuigelingenvoeding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer