Werkgevers glastuinbouw stellen 5 procent loonsverhoging voor

In het eindbod aan de vakbonden stellen de werkgevers in de glastuinbouw een loonsverhoging van minimaal 5 procent voor. Het gaat om een verhoging van 3 procent per 1 januari 2023 en een verhoging van 2 procent per 1 juli 2023.

Werkgevers+glastuinbouw+stellen+5+procent+loonsverhoging+voor
© Vidiphoto

Daarnaast bieden de werkgevers in de glastuinbouwsector aan dat de reiskostenvergoeding wordt verhoogd van 19 cent per kilometer naar de fiscaal toegestane onbelaste vergoeding van 21 cent per kilometer.

'De sector staat onder grote druk. In moeilijke tijden moeten bedrijven medewerkers binden en vinden. Daarom hebben wij ons als werkgevers tot het uiterste gespannen om tot een onderhandelingsresultaat te komen', stelt voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland, een van de partijen die is betrokken bij de cao Glastuinbouw.

Ook brancheorganisatie Plantum, LTO Nederland, FNV en CNV Vakmensen nemen plaats aan de onderhandelingstafel. Voorzitter Ilse Lensink van de cao-onderhandelingsdelegatie vertrouwt erop dat de vakbonden FNV en CNV Vakmensen dit eindbod voor 12 januari 2023 hebben voorgelegd aan de leden. 'Dit eindbod vormt samen met de aan de onderhandelingstafel besproken toekomstagenda een goede basis voor komend jaar, vinden wij', zegt Lensink.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer