Dutch Greenhouse Delta pleit voor meer krachtenbundeling in tuinbouw

Om de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid en voedselveiligheid aan te pakken, is een nauwere samenwerking nodig tussen de verschillende overheidsinstanties en een stichting van bedrijven. Dutch Greenhouse Delta wil daarin een rol spelen en pleit daarom voor meer krachtenbundeling binnen het Nederlandse tuinbouwcluster.

Dutch+Greenhouse+Delta+pleit+voor+meer+krachtenbundeling+in+tuinbouw
© Vidiphoto

De huidige energiecrisis en de uitdagingen van het veranderende klimaat maken het huidige ondernemersklimaat zwaar en onvoorspelbaar, schrijft Dutch Greenhouse Delta in een persbericht. 'Des te meer reden om onze sector internationaal te blijven promoten', geeft bestuurslid Joep van den Bosch aan. Hij vervolgt: 'De opkomst van nieuwe spelers met veel kapitaal en nieuwe businessmodellen maken de noodzaak om als Nederlands cluster samen te werken steeds groter.'

Dutch Greenhouse Delta coördineert in dat kader verschillende Partners for International Business-programma's. Eén in China, één in India en één in de Golfregio. 'Deze meerjarige publiek-private partnerschappen zijn gericht op het versterken van de samenwerking tussen landen en het bevorderen van de bekendheid van Nederlandse technologie en kennis', zegt Van den Bosch. 'Door samen te werken met kennisinstellingen en de overheid kunnen Nederlandse bedrijven hun internationale ambities waarmaken.'


Het uiteindelijke doel van Dutch Greenhouse Delta is om via boer-tot-bord een gezamenlijk tuinbouwecosysteem aan te bieden. Een dergelijk systeem bestaat uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid. Daarvoor werkt de organisatie al intensief samen met partijen als Avag, World Horti Center, Innovation Quarter en Greenport West Holland.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer