FloraHolland veilde vooral minder snijbloemen in november

De veilingomzet bij Royal FloraHolland houdt in november de trend van afgelopen maanden vast. De categorieën Snijbloemen en Kamerplanten laten een stevige daling zien ten opzichte van een jaar eerder. De veilingomzet van de divisie Tuinplanten weet daarentegen wel licht te plussen.

FloraHolland+veilde+vooral+minder+snijbloemen+in+november
© FloraHolland

De veilingomzet van de divisie Snijbloemen daalde afgelopen maand met 7,1 procent, in vergelijking tot november vorig jaar. Het aantal geveilde snijbloemen lag 10,6 procent lager, waarbij vooral Eustoma russellianum (-35,6 procent) en Hypericum (-29,1 procent) minder geveild werden dan één jaar eerder. Dat blijkt uit de donderdag gecommuniceerde cijfers van FloraHolland. De gemiddelde prijs voor snijbloemen komt in november uit op 35 cent. Dat is 3,9 procent meer dan één jaar eerder.

Het aantal verkochte kamerplanten lag in november 8,1 procent lager dan in november 2021. Vooral Rosa (-31,1 procent) werd minder verkocht. De totale veilingomzet daalde in deze categorie met 6,4 procent. Een stijging van 2 procent in de gemiddelde prijs tot 1,91 euro, zorgt ervoor dat de daling van de veilingomzet redelijk beperkt blijft. Met name Euphorbia pulcherrima's gingen voor een goede prijs weg: 1,38 euro (+16,7 procent).


Net zoals in voorgaande maanden is de situatie in de categorie Tuinplanten het beste. De veilingomzet steeg hier zelfs ligt met 0,2 procent. Het aantal geveilde planten lag 6,7 procent hoger dan één jaar eerder. Uitschieters zijn Overige coniferen (+103,7 procent) en Calluna's (+72,7 procent). De gemiddelde prijs voor de tuinplanten kwam afgelopen maand uit op 1,74 euro. Dat is dan wel weer 6,1 procent lager dan in november 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer