FloraHolland voert indexatie van 5 procent door in tarieven

Royal FloraHolland heeft besloten een indexatie van ongeveer 5 procent door te voeren in de tarieven voor 2023. Dat is een gevolg van de huidige marktomstandigheden. Specifiek noemt de bloemenveiling de hoge energieprijzen, de cao-onderhandelingen en diverse inflatie-effecten, zoals de prijsstijgingen bij leveranciers.

FloraHolland+voert+indexatie+van+5+procent+door+in+tarieven
© Johan Wissink

De organisatie van FloraHolland geeft wel aan dat de indexatie van 5 procent lager is dan de totale kostenstijging bij de bloemenveiling. 'Zo hopen we de kostendruk in de sector te beperken', staat in een persbericht. Een van de wijzigingen in de nieuwe tarieven is het feit dat de koper geeft serviceheffing meer hoeft te betalen voor transacties die worden geplaatste via Floriday.

'In lijn met onze strategie willen we van Floriday het centrale platform voor de sierteelt maken. Daarom gaan we met ingang van 2023 het digitaal plaatsen van orders verder belonen', geeft FloraHolland aan. Voorwaarde is wel dat kwekers de order financieel ook via Floriday afhandelen.

Verder verhoogt FloraHolland de transactieheffing van 1,50 naar 1,80 euro, stijgt het tarief voor de KOA-tribunewerkplek van 44 naar 49 euro per maand en moet vanaf 1 januari 37,50 euro per maand worden betaald voor een KOA-aansluiting. De tarieven voor meermalige plantentrays rood en grijs stijgen respectievelijk naar 12 en 18 cent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer