FloraHolland investeert in snelle verwerking internationale aanvoer

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft deze week een contract getekend met de Beumer Group voor de realisatie van een geavanceerd sorteersysteem bij Dockservices Aalsmeer.

FloraHolland+investeert+in+snelle+verwerking+internationale+aanvoer
© FloraHolland

Bij dit onderdeel van Royal FloraHolland worden vooral vliegtuigpallets en zeecontainers met bloemen uit onder meer Afrika verwerkt. Samen met de Beumer Group, een groot bedrijf dat gespecialiseerd is in logistieke oplossingen, is een technisch ontwerp ontwikkeld dat in 2024 operationeel moet zijn. De mechanisatie maakt een grotere en betere verwerking van de internationale aanvoer mogelijk.

Internationale kopers en kwekers koesteren volgens COO Leendert-Jan Plaisier van FloraHolland al lange tijd de wens om grotere volumes te kunnen aanvoeren en verwerken. 'Zowel het organiseren van de meest efficiënte logistiek als internationale groei zijn belangrijke onderdelen van onze strategie. Een goed en betrouwbaar aanvoerproces en daaraan gekoppelde dienstverlening vormen de basis van de marktplaats.'

Met het nieuwe sorteersysteem stijgt de verwerkingscapaciteit van achthonderd dozen per uur nu naar circa tweeduizend dozen per uur straks. Daarnaast zal de verwerking in een volledig gekoelde keten plaatsvinden vanaf het moment van aankomst op een vliegtuigpallet of zeecontainer bij Dockservices tot aan het klaarzetten voor de klant. Gedurende 2023 wordt het systeem voorbereid en getest, zodat het systeem gebruiksklaar is voor de piek van de aanvoer in 2024.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer