Hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst uitgeroepen tot Foodheld 2022

Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo is uitgeroepen tot een van de zes Foodhelden van 2022. Zij heeft deze titel onder meer te danken aan de redactionele koers die zij voor Nieuwe Oogst heeft uitgezet.

Hoofdredacteur+Esther+de+Snoo+van+Nieuwe+Oogst+uitgeroepen+tot+Foodheld+2022
© Jorien Slager

De zes Foodhelden komen voort uit de Food100, een lijst met vernieuwers in agrifood, die jaarlijks wordt uitgebracht. Doel van de lijst met innovatieve boeren, start-ups in foodtech, onderzoekers, activisten, fooddesigners, retailers, cateraars en brancheorganisaties is om het gesprek over de voedseltransitie op gang te brengen.

'In een tijd waar polarisatie en negativiteit toenemen en het vertrouwen verdwijnt, probeert Esther continu ongekleurd, feitelijk nieuws en kennis te delen. Zo steekt ze haar kritische mening ook niet onder stoelen of banken. Iets wat haar siert, maar wat haar niet altijd in dank wordt afgenomen. Esther zorgt voor een trigger in haar gesprekken en artikelen en zet mensen daarmee aan tot nadenken', aldus de jury.

Redactionele koers

Volgens De Snoo is het de redactionele koers van Nieuwe Oogst die waardering oogst. 'Met een focus op de toekomstgerichte boer en tuinder en aandacht voor verduurzaming, verdienvermogen en transitie.'

De andere vijf Foodhelden van 2022 zijn:
• Bas Antonissen. Mede-eigenaar van BoerBas, een gesloten varkenshouderij, wat inhoudt dat alle dieren op het bedrijf geboren worden en daar blijven.
• Leonie Horne. Projectcoördinator 'Goede Zorg Proef Je' bij Alliantie Voeding in de Zorg.
• Yasmina Khababi. Founder van Freshtable, een maaltijdbezorgdienst die statushouders aan werkervaring helpt.
• Leon Meijer. Wethouder 'Food' bij Gemeente Ede. Meijer heeft stedelijk voedselbeleid in Nederland op de kaart helpen zetten. Hij verbindt daarbij voedselregio's met elkaar.
• Maurits Tofohr. Co-founder van Joinprogram.com, een bedrijfscateraar die focust op plantaardig voedsel en minder afval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer