AgriFriends maakt PSV-supporters boer voor een dag

Agrifoodplatform AgriFriends en PSV organiseren samen de actie 'Wordt boer voor één dag'. Dit initiatief van negen bedrijven uit de Zuid-Nederlandse agrifoodsector moet de dialoog tussen boeren en burgers activeren.

AgriFriends+maakt+PSV%2Dsupporters+boer+voor+een+dag
© Pixabay

De actie is een aftrap van een aantal activiteiten die AgriFriends opzet om de kloof tussen boer en burger 'een beetje' te dichten. 'Onbekendheid met de agrifoodsector zorgt in de maatschappij voor veel onbegrip', stelt een woordvoerder. 'En dat is jammer. Door samen de dialoog aan te gaan kunnen we zaken verbeteren en krijgen we meer begrip voor elkaar.'

Met 'Wordt boer voor één dag' biedt het agrifoodplatform AgriFriends aan PSV-supporters de gelegenheid zich aan te melden voor een dagje meewerken op de boerderij. Uit alle inzenders wordt een winnaar geloot. Deze mag samen met enkele familieleden of vrienden een dag in de huid van de boer kruipen.


Interesse wekken voor boer

Via deze ludieke actie hoopt AgriFriends interesse te wekken bij burgers voor het leven op een moderne boerderij. Het meelopen gebeurt op het melkveebedrijf van boer Harold Custers, in het noorden van Limburg.

Wij zijn wij er trots op dat hier vanaf de PSV-tribunes regelmatig 'boeruh' wordt gescandeerd

Agrifoodplatform AgriFriends

De agrifoodsector in Zuid-Nederland is volop in beweging, zien de negen regionale bedrijven die AgriFriends vormen. 'Het is een omvangrijke sector die, naast het produceren van lekker en gezond voedsel, voor een belangrijk deel ook de inrichting van ons buitengebied bepaalt.'
Op trekker naar stadion

Tegelijkertijd is er bij burgers maar erg weinig bekend over deze sector, constateert het boerenplatform. 'Laat staan dat ze een dagje op de boerderij hebben meegelopen en zelf hebben ervaren wat er op een boerderij allemaal gebeurt om goed voedsel te produceren.'

Van het bijzondere bezoek aan de boerderij wordt een film gemaakt die via social media wordt gedeeld. De dag eindigt met een bezoek aan het PSV-stadion in Eindhoven. 'Wie weet gaan we er wel met de trekker naartoe', aldus de woordvoerder.


Verzamelsite land- en tuinbouw

Naast de actie 'Wordt boer voor één dag' heeft AgriFriends ook een informatieve website online gezet. Het is een digitaal platform met informatie over de verschillende land- en tuinbouwsectoren.

'Er zijn in Nederland heel veel initiatieven waarmee burgers worden geïnformeerd over de sector, ook online. Op het platform proberen we daarom, naast wat basisinformatie per sector, vooral om deze andere boereninitiatieven onder de aandacht te brengen.'


Dialoog voedselproductie

AgriFriends heeft als doel om op een creatieve manier boeren en burgers met elkaar te verbinden en de dialoog over voedselproductie te faciliteren. Hiervoor maken zij gebruik van de mediakanalen en contacten die onder meer het bedrijfsleven en PSV – als prominente regionale voetbalclub – beschikbaar hebben.

'Voetballiefhebbers uit de regio gaan dus zeker van ons horen. Bovendien zijn wij er trots op dat hier vanaf de PSV-tribunes regelmatig 'boeruh' wordt gescandeerd', zegt de AgriFriends-woordvoerder. Het boerenplatform is een initiatief van Coppens Diervoeding, Geurts Mengvoeders, Goorts+Coppens Advocaten, Fransen Gerrits, Orgamex, Pali Group, PIC-NL, Vitelia en Voergroep Zuid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer