Rabobank investeert miljoenen in Brabantse agri- en foodsector

Rabobank gaat de komende drie jaar 10 miljoen euro investeren in de Brabantse agri- en foodsector. Op het gebied van circulariteit en emissieverlaging bijvoorbeeld, zijn nieuwe ideeën broodnodig, zegt de bank.

Rabobank+investeert+miljoenen+in+Brabantse+agri%2D+en+foodsector
© Twan Wiermans

'We willen bijdragen om de sector mee vooruit te helpen en dagen agrarisch ondernemers uit om met innovatieve oplossingen te komen', zegt Judith Pijnenburg, Rabobank-directeur Food & Agri Oost-Brabant.

De uitdagingen waar de sector nu voor staat, vragen om een bredere kijk en om grotere investeringen in innovatieve en toekomstbestendige oplossingen, stelt de directeur. 'Daarvoor is bundeling van creativiteit en samenwerking nodig. Niet alleen met andere ondernemers uit de sector, maar ook met de toeleverende- en maakindustrie.'


Leningen

Met het 'Food en Agri Innovatiekapitaal' stelt de bank leningen beschikbaar om start-ups en ondernemers in de agri- en foodsector in Oost-Brabant financieel te ondersteunen. 'Door de innovatieve kracht van Brainport Eindhoven is Oost-Brabant bij uitstek het gebied om agrarische vernieuwing te ontwikkelen en verder te brengen', aldus Pijnenburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer