Eerste stappen gezet in brancheopleiding paddenstoelenteelt

De eerste stappen voor de invulling van een brancheopleiding paddenstoelenteelt zijn gezet. De LTO-vakgroep Paddenstoelen meldt dat er een klankbordgroep is opgezet. Daarin zitten zowel vakbonden als vertegenwoordigers vanuit de hele breedte van de sector.

Eerste+stappen+gezet+in+brancheopleiding+paddenstoelenteelt
© Vidiphoto

Voor de paddenstoelenteelt bestaat al jaren geen officiële mbo-opleiding meer, terwijl blijkt dat hier wel behoefte aan is, meldt Ko Hooijmans namens LTO Paddenstoelen. 'Werkgevers geven aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het uitwerken van scholingsplannen, het zoeken naar de beste scholingspartner en het benutten van financiële regeling. Met een brancheopleiding denken we invulling te kunnen geven aan deze behoeften.'

Een van de noodzakelijke aspecten bij het opzetten van de brancheopleiding is een klankbordgroep. Die is inmiddels gevormd, geeft de vakgroep aan. Deze klankbordgroep zal zich tijdens het proces buigen over de inhoudelijke invulling van het opleidingspakket en de wensen op het gebied van compostering, teelt, werkgeverschap, marketing, afzet en veilig werken.

Daarnaast zijn er gesprekken gaande met mbo- en hbo-instellingen over de ervaringen van het inrichten, uitvoeren en duurzaam aantrekkelijk houden van een brancheopleiding, geeft LTO Noord-projectleider Robert Veenstra aan. 'Ook zijn de mogelijkheden onderzocht om op bepaalde thema's aan te haken bij bestaande initiatieven.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer