Universiteit Utrecht onderzoekt voeding paddenstoelen

Universiteit Utrecht gaat onderzoek doen naar de wijze waarop paddenstoelen worden gevoed. Hiervoor is subsidie ontvangen.

Universiteit+Utrecht+onderzoekt+voeding+paddenstoelen
© Vidiphoto

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Robert-Jan Bleichrodt van de faculteit bètawetenschappen, departement biologie, groep microbiologie. De onderzoeker heeft een link gevonden tussen de samenstelling van het schimmelnetwerk dat de paddenstoel voedt en de opbrengst aan paddenstoelen.

Doel is om in het onderzoek boven tafel te krijgen welk netwerk optimaal voedingsstoffen naar paddenstoelen transporteert en hoe dit gebeurt. Uiteindelijk moet dit leiden tot grotere oogsten. De onderzoeker heeft daarbij in het achterhoofd dat paddenstoelen een duurzaam alternatief zijn voor vlees.


Financiering

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 78 onderzoekers, waaronder Bleichrodt, een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer