Duitse melkprijs stijgt in september 1,38 cent

De gemiddelde melkprijs in Duitsland lag in september op 58,15 cent per kilo standaardmelk. Dat is 1,38 cent hoger dan in augustus, meldt de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung.

Duitse+melkprijs+stijgt+in+september+1%2C38+cent
© Twan Wiermans

De prijzen gelden voor een kilo standaardmelk met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. De biologische melkprijs steeg in juli 1,43 cent naar 60,55 cent. Het is voor het eerst dat de gemiddelde prijs voor biologische melk in Duitsland boven de 60 cent per kilo uitkomt.

De gemiddelde prijs voor gangbare melk lag september vorig jaar in Duitsland nog op 36,42 cent per kilo. De prijs is in een jaar tijd dus 21,73 cent gestegen. De prijs voor biologische melk af-boerderij lag in juli 2021 gemiddeld op 49,71 cent.Daar is in dezelfde periode 10,84 cent bijgekomen. Het beeld dat de prijs voor gangbare melk harder is gestegen dan voor biologische is in veel andere landen, waaronder Nederland, ook te zien. Biologische melk is minder gevoelig voor prijsvorming op de wereldmarkt.


Nedersaksen

De regionale gemiddelde melkprijzen lopen in Duitsland behoorlijk uiteen. Boeren in de deelstaat Baden-Württemberg kregen met 55,99 cent gemiddeld het minst uitbetaald voor een kilo gangbare melk. In Nedersaksen en Bremen kregen boeren gemiddeld 60,22 cent voor een kilo melk en daarmee het meest in Duitsland.

De biologische melkprijs lag in september gemiddeld in Sleeswijk-Holstein/Hamburg het hoogst met 65,98 cent, terwijl boeren in de deelstaat Noordrijn-Westfalen met 58,95 cent gemiddeld het minst ontvingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer