Verschil biologische en biologisch-dynamische melkprijs Eko-Holland nog groter

De verwachte prijs voor biologische melk voor de leden van Eko-Holland Melk op Maat komt voor november uit op 66,50 euro per 100 kilo. Dit is 50 eurocent hoger dan in oktober. Het verschil met biologisch-dynamische melk wordt daarmee ook 50 cent groter. Daarvoor wordt net als in oktober 65,20 euro per 100 kilo betaald.

Verschil+biologische+en+biologisch%2Ddynamische+melkprijs+Eko%2DHolland+nog+groter
© Pixabay

Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Eerder stelde voorzitter René Cruisen van Eko-Holland dat de markt voor biologisch-dynamische melk beperkt is. Daardoor vinden één keer in de drie of soms zelfs zes maanden prijsafspraken plaats. 'De biologisch-dynamische markt is een ander type markt. Je hebt hier maar één afnemende partij van de zuivel. Bij biologisch heb je er meerdere', stelt hij.Mocht de situatie van de lagere melkprijs zo blijven, dan wordt nadacht over een ander prijsvormingssysteem. 'In plaats van de huidige prijsafspraken willen we dan wellicht een aantal centen boven de biologische melkprijs afspreken', meldt de Eko-Holland-voorzitter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer