Kompany en ZON gaan samenwerken voor klokverkoop komkommers

De telersverenigingen ZON en Kompany in het Limburgse Venlo gaan samenwerken voor de verkoop van komkommers aan de ZON-klok. Dat hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt.

Kompany+en+ZON+gaan+samenwerken+voor+klokverkoop+komkommers
© Twan Wiermans

De telersverenigingen stellen dat ze door deze krachtenbundeling beter in staat zijn de markt te bedienen. In 2014 zagen ze af van een fusie. Ze vonden destijds dat een samengaan een stap te ver was.

Voor Kompany is het gebruik van een veilingklok een aanvulling op de verkoopmogelijkheden. 'Met het al bestaande platform verwachten wij meer klanten te kunnen bedienen en tegemoet te komen aan hun wens een zo breed mogelijk productpakket op één plek te verkrijgen', geeft managing director Arnoud van Stralen aan.


Aantoonbare toegevoegde waarde

'Daarnaast zijn we benieuwd of deze manier van vermarkten ook aantoonbare toegevoegde waarde voor ons product gaat genereren', vervolgt de Kompany-managing director.

ZON heeft naar eigen zeggen geïnvesteerd in het nieuwste en modernste kloksysteem. 'We willen onze klanten aan de klok bedienen met een zo compleet mogelijk assortiment', zegt voorzitter Peter van Bree van de telersvereniging. 'Voor het groeiende aantal klanten dat hier dagelijks wordt bediend was ZON al langer op zoek naar een structureel aanbod van komkommer.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer