Spintmiddel voor aubergine en komkommer goedgekeurd

Spintbestrijdingsmiddel Scelta mag nu ook worden ingezet in de komkommer- en aubergineteelt. Dat heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) onlangs beslist. Scelta wordt al een aantal jaren met succes ingezet in de bedekte substraatteelt van tomaat.

Spintmiddel+voor+aubergine+en+komkommer+goedgekeurd
© Twan Wiermans

'Spint in komkommer is echt nog een knelpunt', zegt Corné Stouten, komkommerteler en lid van de ondernemersgroep Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland. 'Wel lukt het steeds beter om met biologische bestrijders spint te lijf te gaan. Maar effectieve correctiemiddelen als Scelta blijven noodzakelijk om indien nodig te kunnen corrigeren.'

Voor de aanvraag van deze toepassing is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Telers worden om die reden aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat ze middel gebruiken. Het risico bij gebruik van dit middel voor de komkommer- en aubergineteelt valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen de toelatingshouder Certis Europe en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket van Glastuinbouw Nederland. De uitbreiding is gefinancierd door Certis Europe en het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer