Minister Adema: stikstofdeadline kan in sommige gevallen best wat later

In gebieden waar de natuur al goed hersteld is, kan de stikstofdeadline best een paar jaar later dan het door het kabinet gestelde doel van 2030. Dat vindt landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie). Hij zegt daarmee in feite hetzelfde als eerder al CDA-leider en vicepremier Wopke Hoekstra.

Minister+Adema%3A+stikstofdeadline+kan+in+sommige+gevallen+best+wat+later
© dirk hol

Adema deed zijn uitspraken volgens Trouw tijdens een bijeenkomst met boeren in Drachten. Dat was slechts enkele dagen voor het Tweede Kamerdebat donderdag over de adviezen van bemiddelaar Johan Remkes over de stikstofaanpak.

Remkes houdt in zijn adviezen weliswaar vast aan de eerder gestelde deadline van 2030 voor halvering van de stikstofuitstoot, maar adviseert twee meetmomenten in 2025 en 2028. Op basis daarvan zou dan eventueel de datum tussentijds verschoven kunnen worden.


Volgens Adema heeft Remkes de deadline daarmee 'sterk genuanceerd'. 'De voorwaarde blijft dat de natuur zich moet herstellen', zegt de minister. 'Het moet duidelijk zijn: we zijn op de goede weg, maar we hebben het nog niet gehaald. Dan zegt Remkes dat je niet dogmatisch moet zijn, dat het ook 2032, '33 of '34 mag worden. Ik was heel blij met die nuancering.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer