Provincie Noord-Holland trekt bezwaar tegen datacenter in

Provincie Noord-Holland heeft haar bezwaar ingetrokken tegen het bestemmingsplan voor de bouw van een datacenter ten westen van de A7 bij Middenmeer. Dit na een aanpassing van het plan door gemeente Hollands Kroon.

Provincie+Noord%2DHolland+trekt+bezwaar+tegen+datacenter+in
© Agriport A7

De wijziging heeft te maken met een verbetering van de verkeerssituatie tijdens en na de bouw op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer. De provincie had eerst zorgen over een veilige verkeersafwikkeling ter plekke.

Agriport A7 trekt veel verkeer van en naar de A7. Voor de veiligheid en de doorstroming zijn aanpassingen noodzakelijk aan de kruising Agriport-N239 en de kruisingen van de N239 met de op- en afritten van de A7. Totdat de kruising is aangepast, wil de provincie dat het extra verkeer een andere route neemt.


Hoge eisen

Daarnaast stelt de provincie hoge eisen aan het nieuwe datacenter op het gebied van energievoorziening, watergebruik, het benutten van restwarmte en de ruimtelijke inpassing. Afspraken hierover worden vastgelegd in de vergunning. Volgens de provincie is die vergunning nog niet aangevraagd.

Provincie Noord-Holland heeft al eerder te kennen gegeven het meest duurzame en innovatieve datacenterknooppunt van Europa te willen worden. Ze heeft dit begin dit jaar vastgelegd in haar datacenterstrategie en komt als eerste provincie in Nederland met zo'n visie.



LTO Noord-afdeling Hollands Kroon heeft zich steeds uitgesproken tegen extra datacenters die relatief veel ruimte in beslag nemen die ten koste gaat van vruchtbare landbouwgrond. Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar extra agrarische hectares groter is dan het aanbod.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer