MOB in het geweer tegen datacentrum Meta in Zeewolde

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) maakt bezwaar tegen de komst van het omstreden datacentrum van het Amerikaanse techbedrijf Meta in Zeewolde.

MOB+in+het+geweer+tegen+datacentrum+Meta+in+Zeewolde
© Arcadis

In een brief aan het provinciebestuur van Flevoland meldt MOB dat de provincie onterecht stelt dat er geen natuurvergunning voor stikstof nodig zou zijn voor het industrieterrein waar het moederbedrijf van Facebook het datacentrum beoogt. Ook is er volgens MOB geen wettelijke mogelijkheid tot inspraak geboden.

In Zeewolde woedt al geruime tijd een fikse discussie over het geplande datacentrum. Dat park is omstreden vanwege onder meer twijfels over de duurzaamheid en maatschappelijke opbrengst ervan. Overigens heeft Meta door de enorme weerstand tegen de komst van het datacentrum de plannen opgeschort, maar niet afgeblazen.


Ook bezwaar LTO Noord

Behalve MOB maakte onder meer ook LTO Noord bezwaar tegen de komst van het datacentrum. De organisatie stapte in maart naar de Raad van State om het bestemmingsplan aan te vechten. Volgens voorzitter Jaap Lodders van LTO Noord-afdeling Zuidelijk Flevoland gaat het datacenter van Meta in tegen het economisch belang van de agrarische bedrijven in de omgeving.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer