Veiling Rhein-Maas houdt omzet van vorig jaar vast

Rhein-Maas kijkt tevreden terug op het het eerste kwartaal van 2022. De veiling boekte een productomzet van 106 miljoen euro, evenveel als vorig jaar.

Veiling+Rhein%2DMaas+houdt+omzet+van+vorig+jaar+vast
© Veiling Rhein-Maas

In de eerste twee maanden lag de productomzet aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar, maar in maart bleven zowel volume als omzet achter bij de planning. Het weer, de gestegen energieprijzen en ook de situatie in de wereld hebben de verkoop in maart beïnvloed. Het mooie en zonnige weer leidde tot een grotere interesse van de klanten voor potplanten en een iets afgenomen belangstelling voor snijbloemen.

Over het algemeen waren alle perk- en balkonplanten - vooral voorjaarsbloeiers zoals primula's en violen - bij klanten op de marktplaats populair. Bovendien behaalden tulpen zeer goede prijzen tot het weer in maart omsloeg. De uitdagende situatie in de energie- en transportsector had invloed op de aanvoer van rozen, maar verliep beter en stabieler dan verwacht.


Stabiel

Het aantal klanten in de afmijnzaal ter plaatse in Straelen-Herongen blijft stabiel. Tegelijkertijd neemt ook de populariteit van de digitale verkoopkanalen - Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en webshop - nog steeds gestaag toe. Zo steeg onder meer de verkoop via de webshop in het eerste kwartaal van 2022 aanzienlijk. De structuur en de systematiek van de veilgroepen bij Veiling Rhein-Maas zijn per 1 januari 2022 aangepast. Deze omvangrijke aanpassing is met succes en zonder technische problemen rond de jaarwisseling uitgevoerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer