Veiling Rhein-Maas boekt positief derde kwartaal

Bloemenveiling Rhein-Maas heeft in het derde kwartaal van 2021 een productomzet behaald van 359 miljoen euro. Dat is een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Veiling+Rhein%2DMaas+boekt+positief+derde+kwartaal
© Veiling Rhein-Maas

Zowel het aantal klanten in de afmijnzaal als via de digitale inkoopkanalen neemt toe. Het cumulatieve aandeel van kopen op afstand (KOA) aan de totale omzet van de veiling blijft gestaag toenemen en was in het derde kwartaal van 2021 bijna 40 procent. Ook de klokvoorverkoop toonde een stijging van de productomzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het bijzonder bij de snijbloemen werd in de zomermaanden een hoog prijsniveau behaald.

De zomer- en vakantieperiode had een positieve invloed op de verkoop van bloemen en planten, omdat veel consumenten hun vakantie thuis doorbrachten. Vooral rozen en diverse zomerbloemen waren populaire producten. Met name de helianthus noteerde goede prijzen. Ook de verkoop van potplanten verliep tot midden september zoals gehoopt. Calluna's, bolchrysanten en cyclamen deden het goed.


De logistieke dienstverlening stond in het derde kwartaal van 2021 op een laag pitje. Dit kwam door een groot tekort aan personeel van uitzendbureaus. Sinds het ontstaan van deze situatie hebben directie en medewerkers van Veiling Rhein-Maas aan verschillende oplossingen gewerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer