Veiling Rhein-Maas sluit mooi boekjaar af

Veiling Rhein-Maas kijkt tevreden terug op het boekjaar 2021. De Duits bloemen- en plantenveiling zag de productomzet uitkomen op 457 miljoen euro. In het coronajaar deden vooral de online verkoopkanalen het erg goed.

Veiling+Rhein%2DMaas+sluit+mooi+boekjaar+af
© Veiling Rhein-Maas

Het bedrijf vermeldt de exacte omzetgroei niet, maar spreekt van een ‘aanzienlijke stijging’ ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is te danken aan de goede samenwerking met alle klanten, aanvoerders en medewerkers. ‘Over het geheel genomen was de hoeveelheid aangevoerde producten stabiel. De prijsontwikkeling leidde tot goede middenprijzen, die ook door de consumenten werden betaald als gevolg van de uitstekende vraag. Door de aanhoudende corona-pandemie bleven de digitale inkoopkanalen erg populair.’


Naast de online verkopen blijft ook de fysieke klok het goed doen. Dankzij een stabiele klantenparticipatie is dit het belangrijkste verkoopkanaal voor Rhein-Maas. De productomzet via de klok steen in 2021 met 13 procent, opnieuw een hogere productomzet dan in het voorgaande jaar.

Het aandeel van Kopen-Op-Afstand aan de klokomzet van de veiling bedroeg in 2021 ongeveer 39 procent, wat opnieuw een stijging is in vergelijking met vorig jaar. Daarnaast heeft klokvoorverkoop in 2021 een nieuwe recordomzet van 41 miljoen euro geboekt. Bovendien vonden steeds meer klanten en aanvoerders hun weg naar de webshop van de veiling, zodat ook hier een aanzienlijke omzetstijging werd gerealiseerd.

Naast de digitale verkoopkanalen noteerde ook de klokservice een groei in de productomzet van potplanten en vooral bij snijbloemen. Daar werd in het afgelopen jaar voor het eerst een productomzet van meer dan 100 miljoen euro gerealiseerd.


Verwachtingen 2022

Het bedrijf is optimistisch over 2022 en gaat ervan uit dat de sterke vraag zal aanhouden. Om goed gepositioneerd te blijven voor de toekomst, zullen ook dit jaar investeringen en innovaties op het bedrijventerrein en in het veilinggebouw worden doorgevoerd. Zo komt er een livestream vanuit de afmijnzaal.

Veiling Rhein-Maas is ervan overtuigd dat de uitdagingen rond de aanhoudende corona-pandemie of de lastige personeels-, energie- en transportsituatie samen met de aanvoerders en klanten met succes zullen worden aangepakt.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer