Omzet afzetorganisatie Landgard stijgt 12,1 procent

De omzet van de Duitse coöperatie Landgard steeg in de eerste helft van dit jaar 12,1 procent naar 1,3 miljard euro. Dat cijfer ligt ruim boven de begroting, zegt bestuurslid Carsten Bönig van Landgard.

Omzet+afzetorganisatie+Landgard+stijgt+12%2C1+procent
© Le Giesen

De andere kerncijfers tonen ook de sterke bedrijfsontwikkeling. Het resultaat voor belastingen van de coöperatie ligt met 27,6 miljoen euro 56 procent boven het niveau van de eerste zes maanden van 2020. De groei is zichtbaar bij beide productgroepen van het bedrijf: bloemen en planten en groenten en fruit. De omzettoename voor bloemen en planten ligt op 16 procent. Die voor groenten en fruit op 2 procent. Van de totale omzet komt ongeveer 70 procent bij de bloemen en planten vandaan.


De groei in de sierteelt kwam tot stand, ondanks tijdelijke sluitingen van de vakhandel aan het begin van het jaar en de soms ongunstige weersomstandigheden. Vooral de seizoensmaanden maart, april en mei waren succesvol en cash&carry-winkels behaalden in juni een recordomzet.


Grotere vraag

De positieve ontwikkeling in de groenten en fruit was het gevolg van een grotere vraag vanuit de foodretail. 'Het AGF-platform, dat we in mei 2021 in gebruik hebben genomen op het hoofdkantoor in Straelen-Herongen voor klant Aldi Süd, ontwikkelt zich goed', aldus Bönig. Het bestuurslid wijst verder op de terugkeer van groente- en fruittelers die eerder hun lidmaatschap bij de coöperatie hadden opgezegd.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht Landgard een normale ontwikkeling en geen verdere significante omzetstijgingen. De overstromingen in juli hebben slechts een kleine impact op het bedrijf. Ze treffen in beperkte mate het groente- en fruitsegment, aangezien teeltareaal in een aantal regio's gedeeltelijk onder water kwam te staan. Böning noemt de vooruitzichten voor het volledige jaar 2021 positief.

Landgard is een van de grotere coöperatieve afzetorganisaties van groente, fruit en sierteeltproducten in Duitsland. Het bedrijf heeft samen met FloraHolland de jointventure Veiling Rhein-Maas in Herongen opgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer