Provincie Drenthe deelt pluim uit aan boeren en dierenarts

De Drentse boeren Bianca Straathof en Peter Oosterhof en dierenarts Bernd Hietberg zijn onderscheiden voor de manier waarop zij met burgers communiceren over voedsel. Ze ontvingen donderdag ieder een Waarde-Ring.

Provincie+Drenthe+deelt+pluim+uit+aan+boeren+en+dierenarts
© Dutch Food Week

De Waarde-Ring is een initiatief van stichting Dutch Food Week om mensen in het zonnetje te zetten die zich actief inzetten om de relatie tussen boeren en burgers te versterken en die het verhaal van ons voedsel vertellen. Provincie Drenthe vindt dit een goed initiatief. Daarom heeft gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) drie oorkondes uitgereikt. De drie Drenten krijgen de Waarde-Ring, 'omdat zij het verhaal vertellen over het voedsel en over het boeren in de praktijk', licht Jumelet toe.

Bianca Straathof is melkveehouder bij Boerderij Straathof in Echten. Zij zet zich in voor boerderijeducatie en het stimuleren van contacten tussen boeren en burgers. Tijdens de Dutch Food Week, elk jaar in oktober, organiseert zij al jaren Boergondisch Koken, waarbij kinderen leren waar voedsel vandaan komt. De kinderen koken en eten samen, het liefst tussen de koeien. Via columns, sociale media?en verschillende initiatieven en websites heeft zij een groot bereik waar ze haar ervaringen en kennis deelt.


Weidecoach

Bernd Hietberg is in het dagelijks leven rundveedierenarts en weidecoach in Beilen. Daarnaast is hij de motor achter de app Het Kraampje. In de app kunnen belangstellenden opzoeken waar ze lokaal voedsel kunnen kopen bij 'kraampjes' op het erf van de boer. Hietberg is actief op sociale media en deelt hier zijn ervaringen. Ook schrijft hij columns, zoals voor de Krant van Midden-Drenthe, De Boer op in Dagblad van het Noorden, is hij betrokken bij diverse projecten en is hij voorzitter van stichting Melkvee Drenthe.

Peter Oosterhof is een biologische melkveehouder met kennis van zaken en steeds op zoek naar vernieuwing ten gunste van zijn bedrijf en de omgeving. Hij is een pionier in zijn vakgebied en deelt zijn kennis graag en vaak met anderen.?Afgelopen jaar vertelde hij verschillende keren op de landelijke televisie over zijn eigen manier van werken. Hij schrijft columns, is actief op sociale media?en is betrokken bij diverse projecten, zoals 'Koeien & Kansen' en 'Emissiearme bedrijfsvoering'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer