Bezoekers geven Floriade hoge waardering

Uiteindelijk heeft de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere 685.189 bezoekers getrokken. Deze bezoekers waardeerden het evenement gemiddeld met een 8.

Bezoekers+geven+Floriade+hoge+waardering
© Floriade

Volgens de Nederlandse Tuinbouwraad, gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk, als initiatiefnemers van deze editie, heeft de Floriade vooral de urgentie voor de Groene Stad aangetoond. Zij vinden dan ook dat een actueel thema als Growing Green Cities de Floriade ook anno 2022 relevant maakt. Dit ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen.

Volgens algemeen directeur Hans Bakker van het evenement draagt de Floriade bij aan het vergroten van het bewustzijn voor het belang van een gezonde leef- en werkomgeving. 'Duizenden inspiraties, die bezoekers meenamen, maken deze Floriade een kennisbron voor de toekomst. Met Growing Green Cities heeft Floriade perspectief getoond voor een duurzame en leefbare toekomst.'


Bezoekers uit 96 landen

De Floriade heeft veel internationale bezoekers mogen verwelkomen uit 96 landen. Na Nederland zijn de belangrijkste herkomstlanden van de bezoekers Duitsland en de Verenigde Staten. Volgens de organisatie heeft een beperkt deel van de bezoekers de expo meerdere malen bezocht. Het brede publiek werd onvoldoende bereikt. Uit onderzoek blijkt dat veel potentiële bezoekers na de lockdowns andere prioriteiten hadden. Ook de hoge inflatie werkte niet mee.


Tijdens de Floriade zijn meer dan duizend verschillende optredens in vele variaties verzorgd op de verschillende podia. De tuinbouwsector toonde innovaties in een hypermoderne kas. Zo was er aandacht voor duurzame en circulaire teelt met toepassing van vertical farming en het gebruik van drones. In de 37 productcompetities streden kwekers wekelijks om de prijzen voor de mooiste producten.

In meer dan 1.500 professionele evenementen werden duizenden professionals geïnspireerd om kennis uit te wisselen. Via de Floriade Academy hebben ruim 1.750 studenten kunnen meelopen in allerlei projecten van de Floriade. Ondanks tegenslagen als gevolg van corona is er volgens de organisatie uiteindelijk een expowaardige Floriade gecreëerd waarin 32 landen en veertig nationale deelnemers participeerden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer