Plantise staakt activiteiten in Nederland door energiecrisis

Plantenkweker Plantise ziet zich genoodzaakt op termijn de activiteiten in Nederland te staken. De extreme stijging van de energiekosten ligt hieraan ten grondslag. De medewerkers van het bedrijf zijn dinsdag 4 oktober ingelicht.

Plantise+staakt+activiteiten+in+Nederland+door+energiecrisis
© Pim Mul

Plantise heeft in Nederland een kasoppervlak van 50 hectare en is daarmee een van de grootste plantenkwekers in het land. 'Door de extreme stijging van de energiekosten zijn de financiële prognoses voor seizoen 2022/2023 uitgesproken ongunstig', geeft Plantise in een persverklaring aan. 'Daarnaast kunnen we de forse stijging van de lonen en de vanuit de overheid aangekondigde stijging van het minimumloon onvoldoende doorberekenen aan onze klanten.'

De financiële buffers van het bedrijf zijn momenteel ontoereikend om deze ontwikkelingen te kunnen dragen. Belangrijke financiële stakeholders, waaronder de bank en aandeelhouder, zien ook geen ruimte om Plantise tegemoet te komen. Daarom heeft de plantenkweker ervoor gekozen de activiteiten in Nederland de komende periode af te bouwen.

Andere ondernemingen binnen de groep, zoals Plantise Bioplant en The Rootstock Company, blijven vooralsnog actief. 'Voor deze ondernemingen onderzoeken we hoe de voortzetting van activiteiten gewaarborgd kan worden', laat Plantise weten. Ook de activiteiten in onder meer Frankrijk, Tunesië, Zuid-Afrika en de Filipijnen blijven actief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer