TEK-regeling moet energienota mkb drukken

Het kabinet komt met de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)-regeling voor energie-intensieve midden- en kleinbedrijven (mkb's). Dat heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat gemeld aan de Tweede Kamer.

TEK%2Dregeling+moet+energienota+mkb+drukken
© Dirk Hol

De TEK-regeling is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van een ondernemer. De compensatie bestaat uit een deel van de kostenstijging over dit jaar en in 2023. Het energie-intensieve mkb ontvangt steun ter grootte van een te bepalen percentage van de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen.

De subsidieregeling zal gelden tot een nog vast te stellen maximumenergieverbruik per onderneming. Het kabinet verwacht de voorwaarden van de TEK qua doelgroep, het totale budget, de percentages en de maximale steun per onderneming op korte termijn bekend te kunnen maken.


Verder moet de regeling worden getoetst aan Europese staatssteunregels. Daardoor kan daadwerkelijke openstelling via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland duren tot het begin van 2023.

Met de regeling wil het kabinet ondernemers tegemoetkomen die vanwege de aard van hun productieproces of type dienstverlening een hoog energiegebruik hebben. 'Bovendien is het niet voor iedere mkb'er mogelijk zijn prijzen genoeg te verhogen om de extra energiekosten te dekken en voldoende afzet te behouden. Daarom komt het kabinet nu met extra ondersteuning via de TEK', aldus minister Adriaansens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer