Gedeputeerde beantwoordt in webinar vragen over Noord-Hollandse stikstofaanpak

Natuurgedeputeerde Esther Rommel (VVD) van Noord-Holland en hoogleraar bodemfauna en ecosysteemdynamiek Matty Berg van de Vrije Universiteit Amsterdam beantwoorden vrijdagmiddag 7 oktober van drie tot vier uur in een openbaar webinar vragen over de stikstofaanpak.

Gedeputeerde+beantwoordt+in+webinar+vragen+over+Noord%2DHollandse+stikstofaanpak
© Jan Jong

'Stikstof domineert al tijden het nieuws', constateert Rommel. 'Maar het is ingewikkelde materie. Tijdens het webinar geven we uitleg en willen we zoveel mogelijk antwoorden geven op vragen die leven bij de inwoners en ondernemers.'

De gedeputeerde rekent er niet op dat ze op alle vragen antwoorden kan geven, vooral omdat er nog veel onduidelijkheden zijn in de aanpak. Noord-Holland is al drie jaar bezig met de gebiedsgerichte stikstofaanpak, gecombineerd met natuurherstel en de afronding van het Natuurnetwerk Nederland.


De provincie werkt samen met de betrokkenen in de gebieden, van agrariërs tot de industrie, maar ook met de rijksoverheid om het complexe stikstofprobleem op te lossen, stelt Rommel. 'Elke dag veranderen de omstandigheden waarin we moeten werken. Maar één ding weet ik zeker: we gaan de stikstofuitstoot terugdringen en de natuur herstellen.'

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met donderdag 6 oktober. Het webinar terugkijken is mogelijk, aangezien de opname beschikbaar blijft via de aanmeldlink.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer