Ctgb laat vijf nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van september besloten vijf nieuwe middelen toe te laten. Het betreft het herbicide Sirionova, het fungicide Greteg, het fungicide Flim, het slakkenbestrijdingsmiddel Sluggo PRO en het herbicide Frequent.

Ctgb+laat+vijf+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Han Reindsen

Sirionova wordt toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, zomertarwe en zomergerst. Greteg mag worden toegepast in wintertarwe, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomerrogge en als kleine toepassing in spelt. Telers mogen Flim inzetten als pootgoedbehandeling van aardappelen.

De kant-en-klare korrels Sluggo PRO worden toegelaten in akkerbouwgewassen, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt en sierteeltgewassen. Koolzaadtelers kunnen Frequent gebruiken ter bestrijding van hanepoot, duist, windhalm, wilde haver, graanopslag, als stuifdek ingezaaide gerst of rogge, opslag ruw- en veldbeemdgras en groene naaldaar.


Uitbreidingen

Het herbicide Primus wordt uitgebreid als kleine toepassing in diverse teelten. In de onbedekte teelten van eerste- en tweedejaarsplantuien en zilveruien is het fungicide Infinito toegelaten. Profume mag nu ook als insectenbestrijdingsmiddel worden gebruikt voor hoogrisicogoederen die op transport gaan naar Australië en Nieuw-Zeeland.


Telers van de onbedekte teelten van eerste- en tweedejaarsplantuien, zilveruien en Picklers mogen het suspensieconcentraat Serenade inzetten. Verder wordt het fungicide Romeo uitgebreid in diverse teelten. Sirtaki is een herbicide voor gebruik in de teelt van peulvruchten en peulgroenten, met uitzondering van sojabonen.

De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Alena wordt verlengd voor toepassing in wintertarwe, triticale en spelt. Ook de toelating van het herbicide Othello in wintertarwe, triticale, spelt en winterrogge wordt verlengd. De toelating van de middelen Cyd-X en Cyd-X extra wordt ingetrokken door het Ctgb.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer