Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week besloten twee nieuwe middelen toe te laten. Het betreft onkruidbestrijdingsmiddel Incelo en mijtenbestrijdingsmiddel Ovitex.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Han Reindsen

Incelo mag na opkomst worden toegepast in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale, spelt en durum wintertarwe. Ovitex wordt toegelaten in pitvruchten, steenvruchten, vruchtbomen en struiken, inclusief vruchtboomonderstammen van appels, peren en houtig kleinfruit.

De toelating van Verimark als insecticide wordt uitgebreid in de teelt van aardbeien, boon met peul, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil en vruchtgroenten van Solanaceae. Voor alle soorten geldt de toelating alleen bij de bedekte substraatteelten.


Merplus

Het fungicide Merplus wordt uitgebreid met kleine toepassingen voor onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, buxus, vasteplantenteelt, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en struiken, sierheesters, coniferen, kerstbomen en de bloemenzadenteelt. Voorwaarde voor gebruik is dat alle genoemde soorten kleiner zijn dan 50 centimeter.


• Lees ook: Ctgb breidt toelating voor fungicide Proclaim uit

De toelating van het herbicide Artist is op 12 augustus 2022 vervallen. De aflever- en opgebruiktermijn liep tot dezelfde datum.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer